De eerste dag
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
14 September 2010 | Oostenrijk, Krems an der Donau
Even een berichtje over de eerste dag op school.
De eerste dag was vooral lang en vermoeiend. De locatie waar ik het meest moet zijn, de international campus, ligt hier letterlijk om de hoek, alleen heeft de straat, die ik het beste kan beschrijven als een keien pad een stijgingspercentage van z'n 20%, dus ik doe er maar 5 minuten over maar ben dan wel bek af.
Maar toen was ik er dus, toen heb ik eerst een klapper vol met informatie gekregen, vervolgt door een verhaal van 100 minuten van de directrice van alle opleidingen. Dat werd vervolgens aangevuld met een verhaal van een profesor van 50 minuten met de ict mogelijkheden.
Vervolgens kregen we 60 minuten pauze om even wat te gaan eten, dus zijn Chen en ik bij de Nordsee gaan eten, want Chen had zin in kibbeling, nu hadden ze dat niet, maar wel andere lekkere vis.
Na de pauze weer snel terug, toen vertelde er 2 studenten 50 minuten over de verplichten studenten vakbond en de organisatie student for student die van allerlei leuke activiteiten aanbieden en hulp geven waar nodig.
Dit alles werd afgesloten door de opleidingsdirecteur die nog 100 minuten vertelden over veel dingen die al eerder aan bod waren gekomen. Hij was 30 minuten eerder klaar als gepland met zijn verhaal en in plaats van ons na een vermoeiende dag gewoon iets eerder naar huis te hebben laten gaan zoals ze in Nederland zouden hebben gedaan, liet hij ons naar buiten gaan, daar moesten we onze naam en telefoon nummer op papier schrijven, dit moesten we vervolgens aan iemand anders geven.
Dit eindigde vervolgens in een soort van vreemde speeddating sessie waarin iedereen zo veel mogelijk telefoon nummer probeerden te verzamelen, maar het was wel grappig.
Verder word de omgang met leraren hier heel anders, geen informeliteit meer,de Oostenrijkse studenten lijken meer op Nederlandse studenten.
Krems is ook heel anders dan ik had verwacht, het mag dan maar de helft van het aantal inwoners van Weert hebben, het heeft het 4 voudigen aan faciliteiten, zoals winkels enz. Er is het geen gebouw lager als 4 verdiepingen te vinden in het Centrum, het voelt veel grootser.
Maar ik ga maar weer eens, morgen wordt weer een drukke dag met administratieve rompslomp, een integratie workshop, een Engels test en als afsluiter wijn drinken.
Als laatste kan ik jullie mededelen dat ik een mooie keelontsteking aan het krijgen ben en ik hoop dat ik morgen nog een stem heb.
Servus
Suzanne
16 September 2010 - 15:46
Joyce:
Ha,
Mmm zie het positief al die verhalen, je kunt wel weer 5uur luisterervaring op je cv zetten ;)
Sterkte met je keel en veel plezier verder.
Groetjes